Com afecta la pandemia en l´evolució social i la salut mental dels adolescents en edat escolar

Com afecta la pandemia en l´evolució social i la salut mental dels adolescents en edat escolar
Divendres, 21 Maig , 20:30 h a 22:30 h
- Online

El proper dia 20 de maig es farà la segona trobada de DANA-SEP i escola.

Volem parlar de l’adolescent en edat escolar i pensar de quina manera els ha afectat no només en les relacions socials i familiars sinó també en la salut mental.

Ho farem de la mà de:

Pilar Tardio Abizanda, psiquiatra de nens i adolescents a la Fundació Orienta i psicoanalista de la SEP-IPA, que ens acostarà la realitat d’aquests moments on s’atén molta població en els CSMIJ i on les ansietats adolescents desborden les demandes

Eduard Cirera Prats, Director de l’Institut Neus Català, de Cornellà de Llobregat, que ens parlarà de la necessitat de l’estabilitat emocional per encarar els aprenentatges i ens dibuixarà el context de confinament i pressió pandèmica dins l’institut

Jorge Tió, psicòleg clínic, psicoanalista de la SEP-IPA i membre de l’Equip d’Atenció al Menor de la Fundació Sant Pere Claver-Servei Català de la Salut, que abordarà  el moment adolescent des d’un enfoc interdisciplinari, contextualitzant el moment de crisi social en els nois i noies.

Marta Areny, psicoanalista de la SEP-IPA i coordinadora del DANA presentarà l’acte.

El mes de juny de 2020, el Departament d’Anàlisis de Nens i Adolescents de la SEP (DANA) va organitzar una trobada virtual per professionals de la salut davant el desconfinament, després dels dos mesos llargs de tancament per l’estat d’alarma. La trobada, rica i productiva, va permetre sentir-nos a prop amb les mateixes preocupacions i pensant en com abordar el que vindria a continuació.

Ara, després d’un any d’incerteses i canvis, DANA vol acostar-se a les escoles i instituts perquè, juntament amb els professionals de l’ensenyament, puguem pensar i reflexionar com estan vivint els nostres infants i joves aquesta situació tan sobtada en la seva trajectòria evolutiva.

Les tres trobades seran online i gratuïtes mitjançant la plataforma Zoom, i l’assistència serà per rigorós ordre d’inscripció.


Lugar

Online