Presentació Estratègies del nou Pla Director de Salut Mental i Addiccions

El dijous 22 de febrer es va escenificar al Departament de Salut la posada en marxa de les accions prioritzades pel nou Pla Director de Salut Mental i Addiccions (PDSMiA) 2017-2020. La presentació va comptar amb la presència de David Elvira (Director del SCS), Pilar Magrinyà (Directora General de Planificació en Salut), Cristina Molina (Directora del PDSMiA), Lluís Lalucat (Assessor del PDSMiA i Coordinador del GT Població infantil i juvenil en situació de vulnerabilitat) i Maite Peñarrubia (Coordinadora del GT Salut mental i addiccions a atenció primària).

La intenció dels responsables que han participat en la confecció del Pla és la de reforçar l'aproximació comunitària a la salut mental prioritzant qüestions relatives a les desigualtats socials i al territori, a l'atenció a la vulnerabilitat dels més joves, a les alternatives a l'hospitalització o a l'atenció basada en els drets humans i participada dels propis usuaris del sistema. En aquest sentit, van explicar les dades econòmiques i l'augment de dotació de professionals amb que comptarà el nou Pla.

L'enllaç de la notícia institucional el podeu consultar AQUÍ. També hi podeu trobar el document de la presentació.

I al següent enllaç podeu trobar el document complet del Pla Director de SM i Addiccions 2017-2020.

Esperem que la posada en marxa de les noves estratègies i les noves dotacions tant econòmiques com professionals no s'esvaeixin al si de les entitats proveïdores que sovint han interpretat de forma particular les línies directrius i gestionat les dotacions de forma conseqüent amb la seva interpretació, mai lliure de model teòric d'allò "mental" i d'ideologia.

Saludem el nou pla amb esperances i amb interés per veure el seu desenvolupament i poder participar en la seva avaluació dels assoliments.