Presentació del llibre "El discurso psicopatológico de la modernidad" amb Enric Novella

Us volem convidar a la propera presentació del llibre que el nostre company de l'AEN estatal, Enric Novella Gaya, va publicar el passat estiu.

La presentació d'"El discurso psicopatológico de la modernidad" que farà el mateix Enric es realitzarà a la Llibreria Alibri el dilluns 1 d'abril a partir de les 18:30 h, i després s'obrirà un breu torn de preguntes i de debat.

L'Enric Novella és Profesor Titular d'Història de la Ciència i investigador de l'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero de la Universitat de València. És doctor en Medicina per la Universitat d'Hamburg, llicenciat en Filosofía per la Universitat Lliure de Berlín (FU) i metge especialista en psiquiatria format a l'Hospital Clínic Universitari de València. A més, del 2015 al 2018 ha sigut director de la Revista de la Asociación Española de Neuropsiquiatría, tasca en la que ha contribuit a impulsar una mirada emancipadora sobre les persones amb un diagnòstic de trastorn mental posant a primera línia de la revista qüestions com els drets de ciudadania de les persones diagnosticades, la ètica del dispositiu psiquiàtric o la perspectiva de l'experiència en primera persona del trastorn mental i els fonaments epistemològics per un anàlisi professional rigurós.

Durant la seva trajectòria professional ha treballat intensament sobre el que fa referència a la psicopatologia com a àmbit de saber de la subjectivitat i especialment de les seves derives cristalitzades en síndromes clínics, i ho ha fet des d'una mirada que assumeix la societat, la cultura i la Història com a aspectes essencials en la conformació d'aquests síndromes.

Per  tal de conèixe'l millor, volem destacar i compartir alguns dels seus treballs, als que podeu accedir gratuitament:

Identidades inestables: el síndrome borderline y la condición postmoderna

*Cinco variaciones y una coda sobre la historia cultural de la psiquiatría

* Psiquiatría y filosofía: un panorama histórico y conceptual

Construcción y fragmentación del sujeto psicopatológico

Si voleu conèixer una mica més, podeu donar un cop d'ull a la breu ENTREVISTA  que li feien fa poc temps, arrel de la publicació del llibre que ens presentarà, o a la ressenya que es va publicar AQUÍ.

Esperem que sigui del vostre interés i us convidem a que us apropeu i participeu a la presentació.