Resposta de la Junta de la ACPSM-AEN a la sentència sobre el judici del "procés"

Després de conèixer la sentència del Tribunal Suprem sobre el judici del “procés” volem manifestar que com associació estem compromesos amb el tenir cura de la salut mental de les persones i en la defensa d’una ciutadania amb drets socials.

Com a professionals de la salut mental, defensem la llibertat de pensament, el pensament crític i la llibertat d’expressió, alhora que estem contra tot tipus de violències. Sabem que coartar les llibertats esdevé la llavor de la por i la polarització social que fàcilment pot degenerar en violències.

Considerem que la situació política i social que estem vivint a Catalunya els darrers anys suposa un bloqueig de les polítiques sanitàries i del benestar social, que afecta directament a les condicions i relacions entre les institucions públiques, i en conseqüència als serveis sanitaris, socials, als equips de professionals i, en última instància a tota la població i, en especial, a les persones més vulnerables.

Pensem que les importants penes de presó dictades pel Tribunal Suprem augmenten la conflictiva que estem vivint els darrers anys i la seva repercussió en el conjunt de la societat i en la salut col·lectiva.

És per aquest motiu que demanem a les institucions polítiques que recuperin la capacitat de diàleg per tal de canalitzar i cercar vies de sol.lució a un conflicte d’ordre polític i social.

Com associació ens sumem a l’esforç col·lectiu de les institucions sanitàries, socials i culturals que defensen els valors d’una societat saludable, plural, amb llibertat d’expressió i que treballa per la justícia social.