Comença el Curso de Psicopatología Clínica e Intervención Comunitaria

El dia 6 d'octubre va donar inici el "Curso de Psicopatología Clínica e Intervención Comunitaria" que organitza l'associació La Revolución Delirante juntament amb l'ACPSM-AEN.

Es tracta d'un curs que durarà fins el mes de març i que preten aprofundir en la teoria i la pràctica psicopatològiques a partir de diferents eines al nostre abast com la història de la psiquiatria, la teoria psicoanalítica i fenomenològica, la linguística, entre d'altres. I això sempre amb una consciència clara de no abandonar mai la pràctica clínica i el contacte amb el pacient greument afectat.

Durant el curs s'aniran tractant aspectes epistemològics, ètics i polítics que convé mantenir vius per tal de no repetir accions que han minvat la legitimat de la psiquiatria o la psicologia en el curs de la seva història.

Aquest primera sessió, a càrrec de Fernando Colina Pérez y Laura Martín López-Andrade va abordar conceptes fonamentals de la psicopatologia clínica, a més de proposar el desig i el llenguatge com a conceptes per estructurar una psicopatologia pròpia i fer una pasada ràpida per les grans estructures clíniques.

El programa del curs el podeu consultar aquí.