Jornada reconeixement a Luis Feduchi: la llibertat de dubtar

Luis Feduchi ens va regalar les paraules amb la generositat i la humilitat del que no pretén fer escola. Amb l'impuls i les ganes pel coneixement i la vocació per l'assistència pública. Conscient que, a la veritat, mai concebuda com a absoluta, ens acostem no només a través de la ciència sinó també de la poesia, de la qual va ser tan bon amant.
 
No va ser casual que fes de la transmissió oral del pensament un valor fonamental. Forma i fons anaven així lligades en ell. La presència viva d’interlocutors que exigeix l’oralitat ens va permetre ser contagiats pel seu entusiasme i gaudir de l’experiència d’un diàleg creatiu. Res més lluny de l'avorriment sobre el qual tant vam reflexionar amb ell.

Així com sabem que per ser bona persona, suficientment bona, cal conèixer les pròpies misèries, també sabem que per il·lusionar-se, cal sentir l'absència. Dols i il·lusions marquen intensament l'adolescència, a la que va dedicar amb passió les seves energies.

Com Salinger va relatar a la seva novel·la, va contribuir així a evitar la “caiguda en el precipici” de molts i moltes adolescents. I també com ell, va escriure un sol llibre. A més, seguint les recomanacions del poeta, va tenir filles i va plantar arbres amb les paraules. Paraules per continuar pensant, paraules per seguir dubtant.

Jorge Tió

Informació complerta i inscripcions:

https://mailchi.mp/pereclaver.org/jornada-reconeixement-luis-feduchi?e=13eb7be6b1